TECHNIEKEN

Verouderingstechnieken

La Tinta werkt met een passie voor eeuwenoude patines en texturen. Meubilair,lambriseringen,muren,plafonds,vloeren lijkt een lange geschiedenis mee te dragen, maar werd pas onlangs afgewerkt…

Kalktechnieken

Met kalkverf heeft men oneindig veel mogelijkheden; streperig,wolkerig,geweven effect,spateleffect…  Van modern,klasiek tot landelijk. Geeft interieurs een authentieke look met diepte en texturen voor muren,plafonds en houtwerk.

La Tinta & Ressource
De verf herwaarderen en haar echte plaats teruggeven in de decoratiewereld.
De kleuren en het mooie betaalbaar maken.
De optimale omgeving créëren om de keuze van de klant te vergemakkelijken.
De best mogelijke productkwaliteit bieden, alsook de beste diensten en raadgeving.

Milieu : Al onze producten zijn conform de europese normen met betrekking tot de vluchtige organische stoffen (VOS).

Stucco (Mortex)

De kalkpasta wordt aangebracht met plakspaan en vervolgens gepolijst op de traditionele wijze. Uitstraling van tadelakt Ideaal voor badkamer, doucheruimte, keukenaanrecht, zwembaden en buitenpleisterwerk of vervanging voor tegels, …

Kaleien

Kalei heeft net als andere kalkproducten een heel bijzondere uitstraling die met geen enkel ander product na te bootsen is.

Deze is dampdoorlatend en leeft mee met de seizoenen en de ondergrond,vandaar de donkere en lichte zones. Toepasbaar voor binnen-en buiten op baksteen.

Vergulden

Vergulden is een vorm van decoreren die reeds vele eeuwen geleden overal werd toegepast. Het vergulden kent diverse verwante technieken,waarbij andere metalen in blad-of poedervorm van zilver en platina tot brons,aluminium en klatergoud-op gelijksoortige wijze worden verwerkt.

Hout-en marmerimitatie

Hout-en marmerimitatie is het nabootsen van natuurlijke,bestaande hout-en marmersoorten met behulp van verfmaterialen. Toepasbaar op ondergronden zoals steen,pleisterwerk,hout,metaal…

Trompe – L’oeil

Is een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet. Het woord trompe-l’oeil is Frans en betekent letterlijk bedrieg het oog, of gezichtsbedrog.